Livsstilsforandring

Hei igjen. Da er det dag 6 etter operasjonen. Formen er stigende og energien er forsåvidt tilbake. Nå er det relativt store smerter i perioder og lite nattesøvn som mangler. De første 6 dagene har gått forholdsvis bra, men selvølgelig går tiden litt sakte. Kan tenke meg at jeg blir liggende 23 av 24 timer i døgnet på sofaen eller i sengen, så det er lite action om dagen.

Foreløpig har det gått greit. Smertene har vært såpass store at rastløsheten ikke har kommet. Jeg har nok med å komme meg igjennom smerteperiodene. Det er så lite som skal til før jeg kjenner hevelsen i hoften økter og smertene stiger. Så foreløpig er det uaktuelt å bevege seg for mye. Jeg er spent på når smertene roer seg og jeg føler at jeg er i stand til å kunne gjøre mer. Da kommer tålmodigheten til å bli satt på prøve og da vil nok utfordringene bli større. Noe av det værste jeg vet er å se andre jobbe og ikke kunne bidra selv. Jeg liker ikke å føle at jeg er til bry. Jeg vil helst være med å jobbe, lage mat og vaske i leiligheten. Nå føler jeg meg som en gratispassasjer som bare krever, men ikke gir noe tilbake. Det er ikke en god følelsen, men slik situasjonen er nå får jeg ikke gjort så mye med det. En ting som er sikkert er at jeg skal gjøre opp for all pleien jeg får i denne perioden. Jeg skal stille opp!

Det har blitt en ny livsstil for min del den siste uken. Det å gå fra 10-12 treningsøkter i uken, til å kun ligge på sofaen er ikke bare enkelt. Jeg kjenner musklaturen i operasjonsfoten blir svakere. Jeg ligger å strammer opp musklaturen det jeg makter for å gjøre det jeg kan for å påviker musklaturfibrene.

Nå har jeg kjøpt meg en maskin som skal gi musklene elektrostimulasjon for å prøve og holde musklaturen mest mulig aktiv i min restitusjonsperiode. Dette er noe jeg håper kan gi meg en fordel når jeg begynner opptreningen, slik at musklaturener best mulig forberedt til treningen. Håper dette kan være en vellykka og god investering for kroppen min.

En av tingene jeg lever mye for, uansett om jeg er frisk eller ei er å gjøre det beste ut av situasjonen og det er det eneste jeg kan forvente av meg selv. Så lenge jeg har gjort alt jeg kan i hver eneste situasjon, kan jeg se tilbake og være fornøyd med den jobben jeg har gjort. Gjør alt 100%, alltid!

2 kommentarer om “Livsstilsforandring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s