Bollesøndag

Da er det Søndag og hva passer bedre enn boller. Det er viktig med et sunt og balansert kosthold. Der du får i deg alt du trenger av vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater og fettstoffer. Jeg tenker samtidig at det er viktig med en balanse her. Det skal være lov å kose seg av og til. Det er det du spiser i hverdagen og igjennom det lange løp som har noe å si. Spis sunt og variert så kan du kose deg en gang i blant.

Bolledeig:

– 500 gram hvetemel
– 1/2 gram gjær
– 75 gram sukker
– 1 egg
– 2 dl helmelk
– 100 gram meieri smør (romtemperert)
– 1 god klype salt
– 2 ts kardemomme

Bland sammen hvetemel, sukker, kardemomme, salt og gjær i en bakebolle. Viktig at saltet og gjæren ikke ligger sammen her, da dreper du gjærens funksjon. Bland sammen melk og egg i en kjele. Varm opp til kroppstemperatur. Hell blandingen over melblandingen og la maskinen jobbe til deigen er samlet seg. Deretter tar du frem smøret som er romtemperert og legger oppi litt og litt mens maskinen jobber. La maskinen elte bolledeigen i ca 10 minutter. Dette er nokså avgjørende for å få en luftig bakst.

Deigen er ferdig eltet, da tar du over plastfilm og deretter legger du over et kjøkkenhåndkle. La den heve i 45-60 min.

Bak ut til runde emner. Legg bakepapir på et stekebrett og la dem etterheve i 30 min. Pensle bollene med et sammenvispet egg før steking. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca 12-15 min.

Kanelsnurrer:
– romtemperert meierismør
– Kanel
– Sukker
– Brunt sukker

Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør over et godt lag med smør. ( jo mer jo bedre) Tenker jeg bruker omlag 150-200 gram smør. Strø over sukker, kanel og brunt sukker. Trill sammen deigen og skjær opp i emner. Legg bakepapir på et stekebrett og la bollene etterheve 30 min. Pensle bollene med et sammenvispet egg.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15 min.

Nyt søndagen før en ny uke er igang!


En kommentar om “Bollesøndag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s