Verdsett din velfungerende kropp

Hei igjen. Det er 10 dager siden operasjonen. Det er fortsatt minimalt hva jeg klarer å utføre. Smertene roer seg dag for dag. Det blir flere og flere timer søvn etter en første uke med få timer nattesøvn. Det begynner å krible i beina og tålmodigheten settes på prøve. Foreløpig er det lite kroppen klarer, men hodet vil så gjerne komme i gang. Begynne å bevege seg, kunne stå oppreist, å gå uten hjelp, klare å lage mat, vaske i huset, kjøre bil, gjøre alt, alt det dagligdagse som en tar forgitt i hverdagen. Men det er fortsatt 4 uker igjen. Det kan bli en tålmodighetsprøve.

Det jeg vil med dette innlegget er å få frem budskapet om hvor viktig det er å verdsette at man har en velfungerende kropp. Du som ikke har problemer med å få løst det de hverdagslige gjøremålene har å by på. Du som har mulighet til å være fysisk aktiv. Bruk kroppen. Bruk den for alt det er verdt. Vær privilegert for den kroppen du har og at den fungerer slik den skal. Det kan ta en brå vending. En alvorlig skade eller en ulykke kan gjøre brutale utfall der kroppen ikke fungerer slik den skal. Vi kan ha mange små utfordringer i hverdagen å det at kroppen er frisk og fin er kanskje noe vi tar forgitt.


Jeg mener vi verdsetter kroppen vår og helsen alt for lite. Vi tar det forgitt at den fungere som den skal. Det er mange der ute som dessverre har fått en kropp som ikke er helt som den skal, som har store problemer i hverdagen. De har jeg stor respekt for. Etter 10 dager hvor jeg har vært senge- og sofaliggende, har respekten for de økt helt enormt. De har kanskje ikke et problem som bare varer 5-6 uker, men de skal leve med det livet ut. Det kan ikke sammenlignes med den situasjonen jeg er i men jeg har fått en enorm respekt for dem det gjelder. De er så sterke mentalt, som står ut hverdagen med sine problemer. De gjør alt dem kan, alltid. Hver minste ting kan være en utfordring, men de fikser det.Dette er noe jeg har tenkt over før da jeg var skadet og trengte hjelp til de fleste gjøremål i løpet av en dag. I etterkant da jeg ble frisk fra skaden og kom tilbake på fotballbanen, er dette noe jeg har tenkt over i de tyngste periodene som fotballspiller. Da det går litt i mot meg, kanskje ikke prestasjonen min har gått som jeg vil. Etter et tungt tap eller en personlig feil som fører til poengtap i en viktig kamp. Da er det nettopp dette jeg tar opp og tenker på. Jeg prøver å ufarliggjør situasjonen eller prestasjonen jeg har hatt ved å sette livet i perspektiv. Jeg vil heller tenke på hvor heldig jeg er som har en kropp som lar meg drive med det kjekkeste jeg vet. Hvor heldig jeg er som er i stand til å trene hver dag. Verdsette det livet jeg har. Da blir tapet, eller prestasjonen så liten i forhold til det å være skadet og ikke kunne drive med det jeg aller helst vil.

«There are no shortcuts to any place worth going.»

Beverly SillsÅ tape en kamp er utrolig tungt og jeg kan være forbanna over en liten periode. Samtidig er det å tape en kamp ingenting i forhold til situasjonen jeg er i nå. Dette er så mye mer mentalt tungt og utfordrende å være langtidsskadet. Det er fordi et tap er skuffelsen og den frustrerende følelsen i en dag, før du må omstille å komme deg videre. Nye treninger å bli klar til, nye mål å strekke seg etter og nye kamper å vinne. Er du skadet så går du opp i situasjonen hver dag over en lang periode. Frustrasjonen og humøret slipper ikke helt tak før du er frisk igjen. Hverdagen blir ikke som du helst ønsker på lang lang tid. Det er utfordrende og krevende til tider.

Når kroppen er frisk og fin bruker jeg mine tidligere erfaringer til å tenke hvor tøft det kan være til tider. En må være glad, stolt og tenke over hvor heldig en er som er kapabel til å utføre det en vil. Det er ingenting som er bedre. Det kan fort snu. Bruk kroppen for alt den er verdt og sett pris på den.Her med en god kompis ( Olav Andre Skjelde) på opptrening i skadeperioden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s