Du blir det du gjør

Hei. I dag tenkte jeg å skrive litt om hva jeg tenker om veien til å oppnå suksess og målene jeg setter meg. Det er en grunn til at de beste blir best. Det er ingen snarveier for å oppnå det du drømmer om. Det er hardt, ærlig og dedikert arbeid som ligger i bunn av alt. Uansett om det er å bli fotballspiller, lege eller suksessrik i finansbransjen. Alle som har oppnådd suksess i livet, har lagt ned ufattelig mange timer arbeid. Noen oppnår målene eller suksessen tidlig i livet, mens oppnår det senere i livet.

Jeg fikk lyst til å skrive litt om dette temaet etter å ha sett den medalje fangsten Norge har tatt i årets ski VM i Seefeld. Tidenes medaljefangst, og det som ligger i bunn er steinhardt og målrettet arbeid over lengre tid. Det er helt rått. Jeg tror ikke det er andre landslag som trener like hardt og mye som det norske. Det er nok hovedgrunnen til de gode resultatene.

Det ligger noen verdier i grunn som en må ha med seg for å komme langt med det en vil. Du er nødt til å prioritere, du må ta mange vanskelige og tunge valg, sette deg mål om hva du ønsker, ha en drivkraft for det du driver med og så må du har en stayerevne. Det er noen av faktorene jeg tenker er avgjørende for å komme et stykke med det du vil.Det er ingen hemmeligheter for suksess. Det er resultatet av forberedelse, hardt arbeid og læring fra feil.

– Colin Powell

Prioriteringer og valg henger sammen. For å komme langt og få til det du ønsker så har du ikke tid eller nok kapasitet til å være med på alt du ønsker. Du er nødt til å prioritere og velge bort det som ikke er viktig for å bli god innen det du driver med. For min del når jeg ønsket å bli fotballspiller så var det mange ting jeg måtte prioritere bort. Jeg kunne ikke dra ut sent på kveldene med kompiser, jeg måtte sørge for å få nok søvn, spise riktig og sørge for å være forberedt til hver trening. Hadde jeg planlagt en trening neste morgen, så skulle den gjennomføres uansett om det var storm og regn. Jeg dro til og med fra min egen konfirmasjon for å spille kamp, for så og komme tilbake. Det er ikke alle valg som er så lette og ta, men de er helt avgjørende for å nå dit du vil. Det er viktig å bruke mest mulig krefter på det som gjør deg bedre og ikke sløse unødvendig energi. Det er selvfølgelig viktig å kose seg av og til, men det må gjøres på riktige tidspunkt.

Du må bygge opp en drivkraft som gjør at du orker å legge ned all arbeid som kreves. Uansett hva du ønsker å bli god i eller oppnå så kreves det mange timer arbeid. Det å sette seg mål på veien er noe som kan hjelpe deg med å bygge opp drivkraften for det du ønsker. Det å se at du klarer et av målene dine på veien, gir deg selvtillit og mestringsfølelse.


Noe som også er veldig viktig på veien er tålmodighet eller stayerevne som jeg skrev tidligere. En må orke å legge ned mange timers arbeid. Det kan ta en stund før du merker fremgang men det svarer seg i lengden. Du kommer inn i perioder der det går litt trått, der du føler kanskje det går litt nedover, da er det helt avgjørende å holde seg til arbeidet og planen og fortsatt kjøre på. Til slutt så får du som fortjent. Jeg er litt i denne perioden nå, der jeg har vært ute av spill i 6 mnd og fortsatt har en god tid igjen før jeg er tilbake på banen. Da handler det om for meg å tenke positivt, sette meg konkrete mål på veien som gir meg selvtillit og jobbe stenhardt. Jeg vet om jeg legger ned nok arbeid så kommer jeg styrket ut av situasjonen og har muligheten til å komme tilbake i bedre form enn jeg noen gang har vært. Martin Johnsrud Sundby har ikke tatt et individuelt gull i sin karriere, men han har jobbet hardt over mange år, aldri gitt opp og nå fikk han det endelig. Helt fantastisk!


Det som også kan være lurt er å prate med personer som tidligere har gått den samme veien som du vil. Høre hva de har gjort, hvor mye arbeid de har lagt ned, hvilke veier de har gått. Det kan du lære utrolig mye av, men samtidig så må du finne din egen vei. Stake ut en kurs som er det rette for deg. Alle er ikke like og det passer ikke alle å gå den samme veien. Å kopiere andre blir som regel en dårlig kopi. Hør om tips og råd, bruk dem til det du kan og lag din egen vei som du har tro på.

Det som er sikkert er at det finnes ingen vidunderkur som gjør at du oppnår det du ønsker mye raskere. Alle som har klart det de vil og drømmer om, har lagt ned ufattelig mye hardt arbeid over en lengre periode. Hardt og ærlig arbeid får som fortjent til slutt!


2 kommentarer om “Du blir det du gjør

  1. Utrolig mange flotte og reflekterte innlegg her!

    Håper at rehabiliteringen etter skaden går smertefritt og etter planen

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s