Sous vide lammeskanke, hasselbakt potet, bakte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Steking av lammeskankeneIngredienser 4 personer

– 4 Lammeskanker
– 10-12 amadine poteter
– 2 pastinakk
– 1 selleriot
– 4 regnbuegulrøtter
– 10 sjalottløk
– 5 fedd hvitløk
– 1 rød chili
– ½ liter rødvin
– 150 gram meierismør
– Olje
– frisk rosmarin
– Salt/pepper

– Sett sous viden på 60 grader i en gryte. Kan også settes i ovnen. Begge metoder blir beskrevet under.

– Gni lammeskankene inn med rikelig smør og strø over salt og pepper. Legg til en kvast rosmarin og vakumpakk hver enkelt lammeskank. Legg lammeskankene i gryta. Jeg hadde de i gryta i 6 timer på 60 grader og ca 1,5 time på 66 grader.

– Legg lammeskankene i en ildfast form sammen med litt rotgrønnsaker. Sellerirot, gulrot, sjalottløk og hvitløk. Hell over 4 del hvitvin/eplemost og 2 dl vann. Legg noen terninger smør over. Til slutt legger du over aluminiumsfolie for å få skankene saftigst mulig.  Sett ovnen på 150 grader over/under varme og la dem stå i ca 4 timer.

Når det er ca 1,5 time til lammet er ferdig starter du med resten.

– Sett på ovnen på 180 grader varmluft.

– Finhakk 1 chili, 2 sjalottløk og to fedd hvitløk. Fres det i en gryte med en god dose olje i 4-5 min. Tilsett ½ liter rødvin. Kok i ca 25 min og deretter siler du blandingen og fører den tilbake gryten og reduserer til du ca har 2,5 dl igjen.

– Vask potetene. Legg en potet i en sleiv som er hul og så skjærer du hakk ned i potetene. Bland sammen ca 1 dl olje, litt hvitløk, salt/pepper og paprikapulver. Pensle poteten godt og sett i ovnen.  La potetene stå i 30 min og pensle en gang til før dem står i 30 min til.

– Skjær opp rotgrønnsaker. Sellerirot, pastinakk, 8 sjalottløk og regnbuegulrøtter. Legg i en form og ta over litt olje og salt. Bland sammen og sett i ovnen sammen med potetene den siste halvtimen.

– Varm opp den reduserte rødvinen. Ta kjelen av platen. Tilsett ca 75 gram meierismør i terninger. Viktig at du tar litt om gangen og får rørt ut smøret skikkelig for hver gang du tilsetter mer smør. Etter denne prosessen er over, så er det viktig at sausen ikke koker opp. Hold den varm på svak varme og rør av og til.

– Når har lammeskankene har stått sin tid i vannbadet. Finn frem en panne med rikelig smør. Ha klar noen fedd hvitløk. Klipp opp posene. Sausen som ligger igjen her tar du oppi sausen og visper lett inn. Varm smøret til det blir nøttebrunt, legg oppi lammeskankene. Tilsett litt mer smør underveis og ta oppi noen moste fedd hvitløk. Brun lammeskankene slik at dem får en fin og gyllen stekeskorpe.

– Ta ut poteter og rotgrønnsaker. Legg opp på tallerken eller serveringsskåler.

 Vel bekomme

Sous vide maskinen
Velbekkome!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s