KostholdstudieJeg har helt siden jeg var liten vært opptatt av riktig mat og kosthold i og med at det har vært viktig i forhold til jobben jeg har og den veien jeg har gått. Jeg har vært veldig opptatt av hva jeg spiser, hvilke effekt det har på meg, hva som er viktig å få i seg av næringstoffer osv. Det er mye å snakke om når det gjelder kosthold og hva det gjør med kroppen. Kosthold kan være veldig avgjørende for mange hensikter i livet.

Dette er noe jeg har hatt interesse for siden jeg var 12-13 år. Fra 13 års alderen lagde jeg ganske mye mat selv hjemme, slik at jeg fikk i meg riktig mat og hadde nok energi til treningene. Mamma og pappa kom ikke hjem fra jobb før jeg dro på trening, så da var det eneste muligheten jeg hadde.
Dette har formet meg til den jeg er idag. Jeg er opptatt av å spise riktig og nok mat, samtidig synes jeg det er veldig gøy å lage mat.

Da jeg var yngre leste jeg mange artikler på nett og litt i bøker om mat og næringstoffer. Jeg var interessert og nysgjerrig på hva dette kunne gjøre med kroppen. Jeg lærte utrolig mye om mat og kosthold i denne perioden, men etter det har jeg ikke tatt det neste steget for å lære enda mer. Jeg tror om jeg går inn for det, går mye dypere inn i dette temaet så kan det være avgjørende for min fremtidige karriere. Jeg tror om jeg øker kunnskapen på hva som er avgjørende å få i seg i forhold til å ha nok energi til trening/kamp og hva som er mest optimalt for restitusjonen sin del så kan jeg hindre belastningsskader og øke lengden på fotballkarrieren min.

Nå har jeg sjekket litt opp og rundt dette med kosthold og har bestemte meg for å ta en utdanning i kostholdsveileder. Jeg tror dette kan være et veldig gøy studie å ta for min del da interessen er såpass stor. Det er 100% nettstudie så det kreves disiplin fra min side å sette seg ned å lese. Nå når jeg skal være ute av spill fra fotballen en god stund så er timingen helt perfekt. Det er viktig å fylle hverdagen med litt andre aktiviteter som gir meg noe. Når jeg starter treningen igjen så kan dette være fin restitusjon å sette seg ned noen timer å lese om ting som kan gjøre meg enda bedre. Det er mye pensum og mange timer som skal legges ned, men jeg tror det kan bli veldig spennende. Det skal komme oppdatering videre fra studie og hvordan det er. Kunnskapen min vil øke og tips og råd vil komme utover.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s