Ser lysere på fremtiden

Hei igjen! Nå er det en stund siden sist innlegg. Progresjonen min har gått veldig bra siste ukene og jo bedre jeg føler meg, desto mer arbeid skal legges ned. Treneingsdosen har økt veldig mye den siste tiden, jeg har jobbet mer intensivt med Kostholdveileder studie og hatt noen korte hjemturer i konfirmasjon til mitt søskenbarn. Jeg har også vært delaktig og trent g16 laget til Sarpsborg og andre aktiviteter har dukket opp den siste tiden. Da har det desverre gått ut over hyppigheten på innleggene her. Dette er noe jeg skal skjerpe meg med fremover, jeg skal klare å oppdatere mer hvordan tilstanden er.

Dagene nå går som oftes i å møte opp på stadion til frokost med resten av laget kl 09.00. Når de går ut på banen for å spille fotball, da tar jeg turen til Sats for å legge ned det viktige arbeidet for å komme meg tilbake på banen. Nå har jeg tre programmer jeg rullerer på. Jeg har et rehab program som går mye på styrke ben, stabilitet rundt hoften. Jeg har et stabilitetsprogram som går på coremuskulaturen (mage/rygg) og noen overkropp øvelser. Det siste er utholdenhet på crosstrainer (elipse) og noen ganger langkjøring på sykkel. Må bare nevne da jeg var på sykkeltur med Trond ( mentaltrener) i klubben. Han er en solid maskin på sykkel og har deltatt i VM i terrengsykling. Jeg ba han legge ned den hardeste økten han kunne, rett og slett kjøre meg helt i grøfta. Det skal jeg innrømme at han klarte. Jeg var helt gåen i kroppen 3-4 dager etter økta. Kjenner fremdeles bena fortsatt er litt tunge. Ellers så varierer jeg utholdenhet en god del på intervall lengden. Jeg kjører økter som for eksempel:

  • 1-2-3-3-2-1 min der du har halve pausetid av arbeidstid ( denne kjører jeg to runder)
  • 6*4min for å få lengre drag for å bygge kapasiteten
  • 45/15 ganger 10 rep og fra 3-4 runder
  • 5-4-3-2-1 ganger 2 runder med 1 min pause mellom hver repetisjon. Det er kanskje den hardeste økten av de alle. Her var jeg totalt ferdig etterpå. Men det er lite som er like deilig å kjenne kroppen ligge helt på grensen av det den tåler og så legge seg ned på sofaen etterpå å slappe av. Heeelt magisk.
Smiler bredt før sykkelturen, var ikke samme smil etterpå😂

Jeg var på sjekk hos fysioterapeut nå for 3 dager siden for å kontrollere at væsken i hofteleddet ikke hadde blitt noe verre. Jeg fikk positiv tilbakemelding om at det hadde blitt mye bedre siden sist. Nå på tirsdag (7.mai) skal jeg inn til Oslo på Lovisenberg for å ha 3 måneders kontroll. Får jeg positiv beskjed her så håper jeg at jeg kan ta et steg videre å starte med rolig løping og helt rolig teknisk fotballtrening. Kjenner på hele kroppen det skal bli deilig å knytte på seg fotballskoa igjen. Det er noe jeg ser frem til. Jeg har savnet feelingen. Må inrømme at her om dagen stod jeg å hang opp klær på tørkestativ iført fotballsko. Det sier vell sitt om hvor klart hodet mitt er for å komme i gang. Det blir veldig begrenset og rolig første ukene med løping og teknisk fotball, men uansett så er det et steg i riktig retning.

Resten av dagene går som regel til å være med på guttelaget å trene dem. Noe jeg syntes er veldig gøy. Det utfordrer meg og det får meg til å tenke mye fotball. Hvordan problemer som oppstår ute på banen kan løses og prøve å formidle det videre til spillerne. Det her har vært en veldig positiv og givende ting for meg å drive med i skadeperioden. Godt å få holde hodet igang å tenke fotball nå i perioden jeg ikke får spilt selv.

Det har også blitt brukt endel timer i hagen for å klargjøre til sommeren. Jeg har fått satt opp et gjerde rundt hele hagen som gjør jobben med Mia( hunden) vår mye enklere. Er så deilig en tidlig morgen å bare kunne slippe hun direkte ut der. Siden sist innlegg kan jeg forhåpentligvis trygt si at hun endelig er blitt stueren etter x antall ganger hun har gjort fra seg inne.

Mia nyter solen i Solbyen Saprsborg!

Forrige helg var vi hjemme i konfirmasjon til mitt søskenbarn Eila. Det er en av de positive tingene jeg får ta med meg da jeg er skadet. Det er ikke ofte jeg får reist hjem for slike anledninger med familie. Det var en veldig hyggelig helg sammen med alle mine fine familiemedlemmer.

Når vi pakket sakene for å kjøre tilbake til Sarpsborg fikk jeg endelig fraktet over fiskestengene mine. Nå når hoften begynner å blir «good to go» da begynner jeg å dra igang fiskesesongen også. Det vil også være noe som vil gjøre tiden og perioden under skade letter. En hobby der jeg glemmer alt av tanker og bare nyter øyeblikkene langs kysten eller i elven. Noe jeg gleder meg enormt til.

Nå i helgen har vi hatt besøk av Ina, ei veninnne av Nina. Kjempekoselig helg med god mat, fin tur i kalnesskogen og trening. Fredag reiste de to til Støtvig spa hotell og det passet perfekt med at jeg ble med Klubben på en konkurranse. For noen uker siden var jeg på medlemkveld for Sarpsborg 08. Der kjørte vi på med en konkurranse der en av medlemmene eller de som meldte seg inn som medlem var med i trekning av en middag hjemme hos meg. Jeg begynte utpå formiddagen å langtidssteke en indrefilet av Angus. Servert med gratinerte poteter og bakte rot grønnsaker. Siden det var et storfint besøk så måtte jeg også få laget en dessert. Det ble en eplecrumble, med salt karamell og vaniljeis. En super kveld hvor alle koste seg. Mulig det kan bli gjentagelse av det der. Jeg var i hvertfall kjempefornøyd med opplegget, samtidig tror jeg den heldige supporteren koste seg. Noe som selvfølgelig er det viktigste!

Tur i Kalnesskogen

Nå er det rett før fotballkvelden braker løs. Vi møter Rosenborg borte. En tøff kamp selv om de har fått en hard start på sesongen. Er vi ikke på topp så blir det en hard kamp, men gutta har virket ivrige og utrolig klare for å dra i land en seier på Lerkendal nå! Denne kampen tror jeg kan bli severdig for alle. Det er bare å benke seg forran tv og nyte kvelden! Fortsatt god helg alle sammen! Utvik skal vær hyppigere innvolvert fremover! 🙂

Bilde fra middagen sammen med den heldige særpe supporteren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s