17 Mai og slitne ben!

Hei igjen. Håper alle hadde en fin 17 mai feiring og feiret nasjonaldagen med venner og familie. Det å feire 17 mai som fotballspiller er spesielt da vi har kamp 16 mai og dette året 19 mai. Dette gjør at vi må fokusere på å få i oss riktig mat og nok søvn da det er så små marginer som skiller laga om du vinner eller ikke. I tillegg er det spesielt å være vekke fra nære familie og venner. Som den grillkongen jeg er bestemte jeg meg for å invitere en gjeng fra laget på grillmat og kos i sola. Vi var i byen og fikk med oss 17 mai stemninga der før vi dro videre hjem til meg og grillet.

Idag er det en sliten Utvik som sitter å skrive dagens innlegg. Etter den siste kontrollen jeg hadde hos legen så har jeg økt belastningen betraktelig. Det har vært en periode på 10 dager der jeg har gjennomført 18 økter. Dagene går stort sett i trening og restitusjon nå. Det er to treninger hver dag og det kjennes på kroppen. Nå er jeg på den tredje dagen med lav belastning. Det er for å la kroppen få noen dager på å bygge seg opp etter en tøff periode. I dag har jeg hatt helt fri og satser på å være helt på topp igjen til i morgen.

Jeg kan ta dere igjennom hvordan ukes opplegget mitt ser ut nå.
Mandag: Fotball teknisk kl 10.00 –> styrke ben 15.00
Tirsdag: Langkjøring i terreng/skog 60 min –> Styrke overkropp 15.00
Onsdag: Intervall utholdenhet/med ball kl 10.00 –> Styrke Stabilitet 15.00
Torsdag: Fotball teknisk kl 10.00 –> Styrke ben 15.00
Fredag: Fotball teknisk/utholdenhet 10.00 –> styrke overkropp 15.00
Lørdag: Intervall utholdenhet/m ball 10.00 –> Styrke stabilitet 15.00
Søndag: fri/restitusjon


Her ser dere hvor mye trening som kreves for å komme tilbake i den formen jeg før jeg ble skadet. Noen dager går helt fint å få gjennomført, men så kommer det en dag og to i løpet av uken der kroppen kjenner belastningen, der jeg kjenner stølheten og litt småvondter her og der. Da handler det bare å komme seg igjennom på best mulig måte. Hver dag er ikke like gøy og enkel, men jeg tenker at det er på de dagene det er virkelig tungt å få gjort treningen jeg utvikler meg mest. Det er da jeg tar de neste stegene på veien for å komme tilbake.

Det som jeg synes er det vanskelige her er å ha den rette balansen mellom å få trene nok til å bli bedre for hver dag, men samtidig ikke gå over streken og få et tilbakefall. Foreløpig har det kjentes veldig bra ut i hoften som er fikset på. Ikke hatt noe tendenser til smerter der. Så det er veldig positivt å ha med seg videre.
Jeg har slitt litt nå de siste tre/fire dagene med anklene og stabilitets muskulaturen. Det har vært stivt og ømt og det er en av grunnen til at vi har roet treningen de siste to dagene. Det er viktig å hente overskudd også, slik at jeg er 100% til å kjøre på med skikkelige økter.

I dag har jeg faktisk vært ut å fisket for første gang. En fantastisk avkobling for min del. Der jeg glemmer alt av trening, skaden og hvor mye jeg savner fotballen. Det å dra på fisketur for min del er en veldig positiv hobby. For at jeg skal prestere optimalt for hver økt, så er det alfa omega å koble helt av de timene jeg ikke er på trening. Det var dessverre litt dårlige forhold for at fisken skulle bite, men uansett så var det utrolig deilig å komme seg ut å få igang kastearmen igjen.

Nå er det å slappe av noen timer hjemme før jeg skal til stadion for å se gutta spille mot Ranheim. En viktig kamp for vår del. Utrolig viktige poeng skal deles ut og de poengene der er gutta sultne på å ta. Etter vi har vært ok gode i banespillet i serieinnledningen har vi slitt litt å få uttelling på sjansene våre, så idag håper jeg det slipper og at målene renner inn. Har skikkelig troa idag på at det blir en kanon kamp for vår del! Alle særpinger får komme på stadion for å hjelpe gutta frem, så skal jeg love dere med deres støtte så skal vi snu dette! Det er hard jobbing over tid som lønner seg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s